Ahmed, Iana, Ali ja Ahmed Hazzaa kertovat videolla urapoluistaan Suomessa

Baana-hanke on julkaissut neljä videota maahanmuuttajien urapoluista Suomessa. Videoilla Ahmed, Iana, Ali ja Ahmed Hazzaa kertovat, mihin kaikkialle oma urapolku voi Suomessa johtaa. Lisäksi he tuovat omilla esimerkeillään esiin, kuinka termin maahanmuuttaja takana jokaisen urapolku on yksilöllinen, ihan niin kuin jokainen ihminenkin.

Esimerkiksi Irakista kotoisin oleva Ahmed Hazzaa Al Muradi kertoo omalla urapolkuvideollaan, kuinka ”Ystävät kertoivat minulle, että Baana auttaa myös turvapaikanhakijoita löytämään töitä ja he auttoivat minua pääsemään mukaan Suomen suurimpaan aurinkopaneeliprojektiin”.

Venäjältä kotoisin oleva Iana Kubyshkina puolestaan kertoo omalla urapolkuvideollaan, kuinka ”Suomessa opiskelen Turun yliopistossa suomen kieltä ja suomalais-ugrilaisia kieliä ja teen viikonlopputöitä hotellissa”.

Jo 14 varsinais-suomalaista yritystä lähtenyt mukaan madaltamaan kynnystä palkata maahanmuuttajataustainen työntekijä

Jotta maahanmuuttajat pääsevät rakentamaan urapolkuaan Suomessa, tarvitaan yrityksiä, jotka näkevät Baana-hankkeen yrityksille suunnatun sloganin tavoin, että ”pätevä työntekijä ei ole mistään kotoisin”. 14 varsinais-suomalaista yritystä onkin jo lähtenyt mukaan rakentamaan yhdessä Baana-hankkeen kanssa perehdytyspaketteja työpaikoille. Näiden perehdytyspakettien avulla madalletaan ennakkoluuloja palkata maahanmuuttajataustainen työnhakija ja helpotetaan monikulttuurista kohtaamista. Esimerkiksi Höyrylaivayhtiö Ukkopekan kanssa järjestettiin yhteinen rekrytointipäivä, jossa työnantaja ja työnhakijat pääsivät ensin tutustumaan toisiinsa. Sen jälkeen työnhakijat saivat tarkemman kuvan työtehtävistä ja työnantaja tietoa työntekijöiden osaamisesta sekä tietoa oleskeluluvista ja TE-toimiston työllistämiseen liittyvistä tuista ja kokeiluista.

”Eniten kiitosta on saanut se, että olemme tuoneet esiin maahanmuuttajien osaamista ja sen hyödyntämistä yrityksissä sekä kertoneet hyvin konkreettisesti yrityksille työllistämismahdollisuuksista, esimerkiksi palkkatuesta ja rekrytointikokeilusta”, kertoo Mikko Rautee, Baana-hankkeen yrityskoordinaattori.