Baana mukana SHIFT-businessfestivaalilla

Kansainvälinen The SHIFT -businessfestivaali keräsi yhteen kasvuyritykset, sijoittajat ja vaikuttajat Turun Linnaan 31.5–1.6.2017.

30.5-1.6 Turussa järjestettiin jo toista kertaa kansainvälinen SHIFT-businessfestivaali. Festivaali on ainutlaatuinen ja merkittävä tapahtuma koko Turun kaupungille. Kahden päivä aikana tapahtumaan on osallistunut yhteensä yli 2000 eri maista tullutta yritysmaailman edustajaa. Festivaalin ohjelmaan kuuluivat erilaiset business-aiheiset työpajat, asiantuntijoiden esitykset ja puheenvuorot, paneelikeskustelut, seminaarit, start-up kilpailu ja paljon muuta.

Baana-hanke oli tänä vuonna yksi festivaalin näytteilleasettajista. Osallistumisen tavoitteena oli ensisijaiseksi saada Baana-hankkeelle näkyvyyttä yritysmaailmassa, nostaa puheaiheiksi erilaiset maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvät haasteet ja saada hankkeelle lisää yhteistyökumppaneita, jotka haluaisivat yhteistyössä Baanan kanssa parantaa ulkomaalaisten työllistymistilannetta.

Kahden päivän aikana Baanan edustajat tavoittivat eri alojen yritysten edustajia, puhuivat heille Baanasta ja maahanmuuttajien työllistymisestä sekä keskustelivat yritysten monikulttuurisesta työympäristöstä ja yritysten valmiudesta palkata maahanmuuttajia. Yhteensä tapahtuman aikana Baana tavoitti noin 70 yritystä ja sai niiltä positiivista palautetta hankkeen toiminnasta

Monet yritysten edustajat pitivät Baanan toimintaa hyvänä ja tarpeellisena, kertoo Baanan monikulttuurisuusasiantuntija Basel Al-Bahrani. 16 yritystä on lähtenyt virallisesti mukaan toimintaan Baana-hankkeen yhteistyökumppanin roolissa.